Håndklæde radiatorer er en bestemt type radiatorer designet oprindeligt til at tørre håndklæder både i badeværelser og køkkener. De er nu blevet næsten et standardelement i alle badeværelser. Derudover, med stigningen i produktionen af større størrelser håndklæde radiatorer er i stigende grad installeret i siddende og soveværelser også på grund af deres elegante og alsidige look. 

Håndklædetørrer er produceres rør i forskellige dimensioner og former. De fås i forskellige finish og materialer; malede, forkromet, rustfrit stål, kobber eller messing.
Alle overflade finish bliver udføres på forskellige processer og de fleste bliver lavet med håndarbejde.

Ja det er muligt at udskifte din konventionelle radiator med et håndklæderadiator. Den virker på nøjagtig samme måde. Det varme vand kommer ind i den ene side af radiatoren og løber igennem og ud på den anden side af radiatoren. De vigtigste faktorer ved udskiftning af din eksisterende radiator med et håndklæderadiator er; rør center til center afstand og varme effekten.  Man skal være opmærksom på om man kan finde en håndklædetørrer der har den samme center mål eller om man kan lave om på sine rør sådan at de kan tilpasses til håndklædetørrerens center afstand.
Man skal vælge en håndklæderadiator der har nogenlunde den samme varme kapacitet som den eksisterende radiator.

Afstanden mellem de 2 rør kaldes c/c afstand. Et af rørene er beregnet til tilførsel af varmt vand og skal forbindes til en radiator, der har ventil. Det andet rør skal forbindes til den anden side af håndklædetørrer/radiator, hvor det afkølede vand så vender tilbage til systemet. Bemærk at c/c afstanden ved alle håndklæderadiatorer af stigetypen er 40 mm kortere end den faktiske bredde på radiatoren. Det vil sige at en håndklæderadiator af stigetypen, der er 600 mm bred, c/c afstanden vil have 560 mm.
Under hvert produkt er der angivet c/c afstand for enkelte produkter og der er findes også teknisk tegninger for de fleste produkter der er lagt som pdf fil.

At lave en præcis beregning af varmebehovet kræver ingeniør beregning af detaljeret bygnings materialer.

Som tommelfingerregel kan man gå ud fra, at der i nyere huse vil være et varmebehov på ca. 50-80 kWh pr. m2 pr. år, mens det i ældre huse vil være på 80-110 kWh pr. m2 pr. år.

Der er 3 forskellige måder at anvende en håndklæderadiator på.
1)kan forbindes til et centralvarmeanlæg.
2)kan bruges kun med el.
3)
kan bruges med begge metoder på samme tid (Kombi installation)

Billeder af de forskellige måder der kan forbindes på findes under Teknisk Info siden.

Du skal have en håndklæderadiator
Et sæt ventiler. – Lige, Vinklet eller Corner alt afhængig af hvor dine rør kommer fra gulv eller væg. Se teknisk info side.

Håndklæderadiatorer installeres ved at anvende beslag og ventiler. 4 beslag leveres med som standard udstyr og bruges til at opsætte radiatoren på væggen. To anboringer forneden af radiatoren bruges til at forbinde håndklædetørreren/radiatoren til central varme system eller til el-patron. Den ene side øverst indsættes med en lille prop, der kaldes luftventil som bruges til at lade akkumuleret luft ud af radiatoren. Luft ventilen medfølger også som stand udstyr sammen med håndklædetørreren/radiatoren.

Den type ventil som du skal have afhænger af rørføringen, du har eller vil have i rummet eller badeværelse, hvor installationen vil finde sted.

Gældende for håndklædetørrer:
Hvis rørene kommer ud fra væggen behøves vinklet eller corner ventil sæt.
Hvis rørene kommer ned fra gulvet behøves lige ventiler.
hvis håndklædetørreren skal bruges til kombi behøves der speciale ventilsæt.

Gældende for radiatorer med side tilslutning:
Hvis rørene kommer ud fra væg eller ned fra gulv behøves der vinklet ventiler.
Hvis rørene kommer fra siden behøves der lige ventiler.
Se vores teknisk info side.

Du skal bruge følgende:

  • Håndklæderadiator
  • En El-patron

Håndklædetørrer.dk byder et bredt sortiment af el-patroner i form for forskellige farver og effekter. Her finder du fra 300-800W el-patroner i KROM, HVID og SORT med Termostat og Termostat/Timer funktion.
El-Patronen vælges ud fra dimensionerne af håndklædetørreren.
300W anbefales for en håndklædetørrer der er mellem 500mm-1200mm højt,
600W el-patron vælges til 1200-1600mm,
800W anbefales til en 1600-1800mm håndklædetørrer.
Hvis du har specifikke spørgsmål eller i tvivl om produkter og information så tøv endelig ikke med at tage kontakte på telefon +45 717 075 95 eller e-mail til info@haandklaedetoerrer.dk , så hjælper vi dig gerne på vej.

Installation: se teknisk info siden.

Varmelegemet må kun monteres i vandbårne håndklæderadiatorer. Varmelegemet må kun monteres af en autoriseret elektriker.

Varmelegemet skal altid monteres i bunden af radiatoren. Det er valgfrit om det er højre eller venstre side.

Der må aldrig skrues på el-patronens styreboks

  1. Radiatoren fyldes til underkanten af det øverste tværgående rør med rent vand.
  2. Hvis der er risiko for frost påfyldes ca. 90 % vand + ca. 10 % glykol (kølervæske)
  3. Påfyldningen skal foregå meget langsomt for at undgå luftlommer i radiatoren.
  4. Efter montering og påfyldning tilsluttes strøm og man giver det ”fuld styrke”. Udluftningsventilen og slutproppen må ikke monteres indtil el-patronen når til den fuld styrke. på denne måde sikre man at der ikke opstå overtryk i håndklædetørreren!
  5. Efter ca. 1 timers drift, når radiatoren er maksimalt varm, skal man kontrollere at væskehøjden ligger ca. 3-5 cm fra radiatorens øverste kant.
  6. Eventuel justering sker ved at efterfylde, hhv. afsuge vand.
  7. Sluttelig monteres øverste slutprop samt udluftningsventil.
  8. Herefter stilles den ønskede temperatur på reguleringsknapperne.

Det er en kombi håndklæderadiator der er forsynet med et elektrisk element men også forbundet med et centralsystem. Den store fordel ved at have et kombi system er at man kan bruge håndklædetørreren om sommeren når der er lukket for centralvarmen.

Installations muligheder se Teknisk Info siden.

Du skal bruge følgende:

  • Håndklædetørrer
    • Et elektrisk element
    • Ventiler : Se ’’Teknisk Info’’ siden for at få yderligere information omkring valg af
    • T-rør : Gælder ikke til alle løsninger.

For at installere en kombi håndklædetørrer skal man ud over håndklædetørreren anvende et par ventiler. Der findes forskellige modeller af ventiler der er egnet til kombi installation alt afhængig af løsningsforslag og farve.
El-patron vælges ud fra håndklædetørrerens farve og størrelse.

Se ’’Teknisk Info’’ siden

Bemærk at disse oplysninger kun er vejledende. Du SKAL tage kontakt med autoriseret elektriker for din egen sikkerheds skyld.) Når man bruger elektrisk udstyr i badeværelset eller hvor der tages brusebad, kræves der ekstra sikkerhed/påpasselighed.. Af denne grund har IEE  WR defineret de specielle områder i et badeværelse der viser hvilket elektrisk udstyr som kan installeres og hvor. Alle vores elektriske elementer er CE certificeret og har IPX44 kvalifikationer?. Af den grund skal alle håndklæderadiatorer med elektriske elementer installeres minimum i zone 2.

Område 0: Den vådeste del af badeværelset, dvs. den indvendige del af badekarret og i brusenichen. Montering af El-Håndklædetørrer anbefales ikke i dette område.

Område 1: Den yderste del af badekarret og de dele af brusenichen, der er mere end 0,6 meter fra bruseren. Elektrisk element skal være mærket med min. IPx4, medmindre den oversprøjtes med vand fra alle retninger. I dette tilfælde IPx5 bør anvendes.

Område 2: Den del af rummet, der ligger lige op ad område 1 og 0,6 meter ud fra dette. Desuden vægge op til 2,25 meter over gulvet. Elektrisk element skal være mærket med min. IPx4

Område 3: Resten af rummet samt lofter og den del af væggen, der er over 2,25 meter over gulvet. Der er ingen særlige krav til vandtæthed. En lavt IP klasse kan anvendes.

Alle håndklædetørrer er forsynet med 4 justbare beslag, så man kan justere afstanden mellem væg og håndklædetørreren i forbindelse med afstandsrør på ventilerne.
Væg til rør centre på håndklædetørrer varier mellem 50 mm- 75mm.
Vær opmærksom på at den afstand fra væggen til forsiden på radiatoren er minimum 75 mm. Til 120 mm. Disse tal gælder kun for håndklædetørrer der er i stig typen, f.eks. Diva modeller. Der skal regnes med yderligere 30 mm op til 60 mm, når det gælder designer håndklædetørrer eller håndklædetørrer med en bøjle/udhæng på.
Der er angivet en “Vægafstand” og “Væg til rør” afstand under hvert produkt. Disse mål er kun vejledende og kan varier fra den faktiske dimension. Derfor opfordres vores kunder at måle på stedet efter når den bestilte produkt er modtaget.

Din kurv
0
Add to cart